Search
Close this search box.

pod

U našem asortimanu možete naći veliki izbor laminata, luksuznih vinil ploča i SPC podova, kao i svog propratnog materijala- laminat lajsni, podnih profila i podloga, koji će upotpuniti izgled i kvalitet postavljenih podova za Vaš stambeni ili poslovni prostor.

 

Takođe, u ponudi imamo profesionalna sredstva za čišćenje i održavanje podova koje će pomoći pri održavanju postavljenih podnih podloga.

laminat

Podna obloga koja se sastoji od 80-90% drveta. Laminat posjeduje izuzetne osobine kao što su otpornost na mehaničke, hemijske i tehničke uticaje i upravo zbog toga je najpopularniji izbor za podne obloge. Laminat kao moderna i elegantna podna obloga ima mnoge prednosti i veliki broj dekorativnih mogućnosti, i zbog toga se sve češće upotrebljava u opremanju kako stambenih, tako i poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata, škola, sportskih dvorana.

Za razliku od parketa, laminat je slojevita ploča izrađena od drvenih vlakana čiji je gornji sloj obrađen tako da vjerno imitira strukturu drveta, pri čemu se stiče vizuelni efekat kao kod parketa, brodskog poda, pa čak i keramičkih pločica.

U našem salonu možete pronaći laminat u debljinama od 7, 8, 10 i 12 mm, njemačkog proizvodjača – Classen, koji je trenutno jedan od vodećih u svijetu laminata.

Takodje, zastupamo i brend Yildiz čije moderne i kvalitetne modele možete pronaći u debljinama od 7, 8, 10 i 12mm u našem salonu.

spc podovi

Nova generacija podova za brzu i laku postavku!

SPC je plivajući, čvrst pod, kod kojeg nije potreban lijepak za postavku. Ploče se međusobno montiraju klik sistemom. SPC ploče su krute i nije potrebna idealno ravna podloga za njeno postavljanje, za razliku od starijih generacija vinilnih podova koji su savitljivi, takodje, može se postavljati preko većine postojećih ravnih podloga. SPC je pogodan za podove s podnim grijanjem, jer se ne širi i ne mijenja dimenziju. Koristi se za stambene i poslovne prostore.


SPC, skraćeno od Stone Polymer Composite, nova je vrsta ploča koje se koristi za oblaganje podova. Radi se o vrsti ekološki prihvatljivih podova, razvijenih za sve veću potražnju svjetskog tržišta za inovativnim čvrstim podovima koji su efikasni, trajni i prihvatljivog cjenovnog ranga, a koji ne sadrže štetne sastojke.


Osnovne karakteristike SPC podova su: izdržljivost, brza i jednostavna ugradnja, izolacija udara, odsustvo formaldehida, ublažen zvuk, prijatan jeza hodanje, oponaša izgled ekskluzivnih podnih obloga, poput drveta i kamena, odličan za stambene prostore i komercijalnu upotrebu.


Zbog kvaliteta, praktičnosti ali i cijene, predstavlja konkurenciju kako vinil podovima tako i keramici.

lvt podovi

Podne obloge koje su idealne za primjenu u kućama ali i komercijalnim prostorima kao što su hoteli, kafići, restorani… LVT je kategorija podova sa najbržim trendom rasta u svijetu, ima vrhunski dizajn, po uzoru na prirodu i najnovije trendove.


Razni su benefiti LVT podova: akustičnost, brza i jednostavna ugradnja, LVT je udoban i topao pod, vrlo izdržljiv, lak za održavanje. LVT ploče mogu se postaviti na više različitih načina: lijepljenjem (dobar izbor za prostore velike prohodnosti), loose-lay instalacijom (pogodne za brza renoviranja) i klik-sistem (za instalaciju bez lijepljenja).


U Praktisu možete pronaći LVT ploče jednog od vodećih svetskih proizvodjača kada su ove podne obloge u pitanju – Arbiton.